De kracht van je voeten

 

Je voetzolen zijn het meest geschikt om contact te maken met de aarde. Alle zenuwuiteinde bevinden zich in je voeten en je handen. Dit maakt ze heel gevoelig voor het opnemen van energie.


Gronden

Letterlijk betekent gronden met twee voeten op de grond staan. Gronden wordt ook 'aarden of wortelen’ genoemd. Wanneer je gegrond bent kun je beter omgaan met invloeden van buitenaf.

Om je uit te leggen wat gronden is kun je de boom als voorbeeld zien. De wortels van een boom zorgen voor verbinding met de aarde. Hierdoor staat een boom stevig verankert in de grond. Er is een constante aanvoer en afvoer van energie.

Zie jezelf als een boom, je voeten zijn het beginpunt van de wortels. Vanuit je wortels kun je energie opnemen en loslaten.

Je hebt je gronding nodig om energetisch te ontladen, en los te laten wat niet van jou is. Alles wat je opneemt aan indrukken moet je verwerken. Het gaat om informatie zoals geluid, wat je ziet, emoties van je zelf maar ook van mensen die je ontmoet.

 

Wat is het nut van gronden

  • Je goed aarden en afschermen is belangrijk, zeker als je gevoelig bent.
  • Je staat letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond.
  • Je voorziet jezelf van een afvoerkanaal, zodat het loslaten 'van energie' makkelijker gaat. Jouw energie zal beter gaan stromen.
  • Je bent meer in het moment en staat steviger in je schoenen.
  • Gronden maakt je bewuster van jezelf. Hierdoor wordt je minder beïnvloed door anderen omdat jij je grenzen stelt.