Wees dankbaar

Maak een lijst voor je zelf waar je dankbaar voor bent. Dankbaarheid, is een gevoel in je hart. Het stelt je in staat om alles wat je op dit moment hebt te zien en te ervaren. Je kunt er elke dag voor kiezen om dankbaar te zijn, het geeft positieve energie.


Heb vertrouwen in jezelf

Wees dankbaar voor wie je bent om je zelfvertrouwen te vergroten. Doe dingen waar je goed in bent.


Neem je rust

Soms is het goed om voor jezelf te kiezen. Door regelmatig nee te zeggen krijg je meer rust. Verwacht niet te veel van jezelf. Vertrouw op de wijsheid van je lichaam, die weet wat goed is voor jou.


Denk positief

Ga op zoek naar je eigen kracht en maak er een gewoonte van positief te denken over jezelf! Wat vind je fijn om te doen, en waar wordt je blij van. Ga hier meer tijd aan besteden. Door in je kracht te staan vergroot het zelfvertrouwen.


Richt je aandacht op je voeten

Je voetzolen zijn het meest geschikt om contact te maken met de aarde. Alle zenuwuiteinde bevinden zich in je voeten en je handen. Dit maakt ze heel gevoelig voor het opnemen van energie. Geef jezelf een voetmassage.


Draag roden sokken, rood versterkt je gronding

De kleur rood zorgt voor veiligheid, bescherming en warmte. Het dragen van rode kleding bevorderd je gronding. Vooral rode sokken! In de Chinese Geneeskunde is rood de kleur van de aarde.


Ga de natuur in

Tijd in de natuur doorbrengen neutraliseert energie. Niet zo lang geleden was de verbinding met de aarde er constant, omdat de mensen dichtbij de natuur leefden. We liepen met onze blote voeten op de aarde. Hoe meer we in huis gingen leven, hoe minder de verbinding met de aarde werd. De natuur heeft het een neutraliserende en ontspannende werking.


Focus je een paar keer per dag op je ademhaling

Je verlegt de aandacht van je hoofd naar je lichaam door je te richten op je ademhaling. Leg je handen op je buik en volg je ademhaling. Voel het contact van je handen op je buik. Adem af en toe wat dieper en laat los op je uitademing.


Klap en wrijf in je handen

Klap in je handen Wees je bewust van het geluid en het gevoel door het klappen. Dit maakt je na een ademhalingsoefening weer alert.

 
Beweeg dagelijks

Elke vorm van bewegen draag bij aan je gronding! Door te wandelen of te sporten ga je uit je hoofd en land je in je lichaam.


Stampen en springen

Door op de grond te stampen, en springen maak je gebruik van je hele lichaam. Vergelijk het met het heien van palen voor de fundering van een huis. Laat je lijf vallen vanuit je voeten op de grond. Voel de zwaartekracht en duw je wortels in de grond.


Klop op je benen met je vuisten

Als je veel met het hoofd aan het werk bent geweest kun je je benen kloppen. Dit brengt de aandacht weer naar het aarde element. Je maakt ontspannen vuisten en klop je benen van boven naar beneden richting je voeten. Je benen kunnen gaan tintelen of worden warmer, dit is de energie die gaat stromen.


Gebruik etherische oliën

Oliën zoals sandelhout, patchoeli, kruidnagel, zwarte peper en gember werken aardend. Je kunt een olie verdamper gebruiken met een klein bakje waar je de oliedruppels in kunt doen, meestal verdunt met water. Onder het bakje zit meestal een houder voor een waxinelichtje. Hierin plaats je een brandend waxinelichtje. Hierdoor wordt het water met de druppels verwarmd waardoor de geur wordt verspreid.


Aardende thee

Er is aardende thee zoals; rozemarijn, venkel, braamblad, framboosblad, pepermunt, rozebottel, koriander, zonnebloemblad.


Eet voedsel dat uit de aarde komt

Al het eten wat uit de grond komt is aardend. Zoals (zoete) aardappelen, knol gewassen. aardpeer, radijs, truffels, asperges, en alle soorten wortels.


Zoutbaden

Zout werkt aardend en zuiverend. Neem zout uit de dode zee, deze is rijk aan zuiverende mineralen. Heb je niet zoveel tijd? Ga onder de douche op een handje zeezout staan met je voeten. Je kan ook in een voeten bad gaan staan.


Reinigende douche

Neem jij veel prikkels op uit je omgeving? Neem dan elke dag een reinigende douche en visualiseer dat je alle energieën die niet van jou zijn van je af spoelt.


*Wees lief voor jezelf, er is er maar één zoals jij!