Voetreflexologie

Voetreflexologie is een holistisch geneeswijze en is een aanvulling op de regulieren gezondheidszorg. Het ondersteunt het van nature aanwezige zelf herstellend vermogen. De reflexzones corresponderen met alle organen en functies in je lichaam. Je lichaam is zelf in staat om een oplossing te vinden bij lichamelijke ongemakken zoals stress, schadelijke invloeden uit de omgeving en ziekte. Dit is je natuurlijke weerstand. Wanneer deze innerlijke kracht te veel of te lang onder druk staat kan er disbalans ontstaan. Hierdoor krijgen ziekte en andere klachten de overhand.

 

Het doel

Voetreflexologie is een massage op drukpunten in de voeten en onderbenen. Daarmee bereik je zowel mentaal en emotioneel een positieve invloed op een andere plaats in het lichaam. Door voetreflexmassage kunnen klachten voorkomen worden. Het laat de energie weer stromen. Reflexzones die verzwakt zijn worden door de voetreflexmassage versterkt en plaatselijk kan pijn verminderen.

 
  • Het geeft ontspanning en verlichting bij pijn.
  • Het stimuleert de bloedsomloop, de lymfevaten en de energiedoorstroming.
  • Het verhoogt de doorbloeding en het immuunsysteem.
  • Stimuleert het zelf herstellend vermogen.
  • Afvoer van afvalstoffen.
  • Als je ziek bent geeft voetreflexologie ondersteuning.
  • Gewoon lekker ontspannen en resetten.
 

Contra-indicaties

Contra-indicaties zijn situaties waarbij een voetreflex massage niet geschikt is. Dit zijn onder andere open wonden aan voeten of benen, spataderen, trombose, nagelriem ontsteking, infecties, schimmel, zwemmerseczeem, nat eczeem en koorts. Indien je niet zeker weet of een voetreflex massage geschikt is voor je, neem dan contact met mij op.

 

De behandeling

De voetreflex behandeling duurt ongeveer 60 minuten.