Reiki

Reiki betekent Kracht van de Zon of Universele Levensenergie.

Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei” en “Ki”. “Rei” betekend Universeel en “Ki” staat voor levensenergie. Reiki is een Japanse energetische helingmethode voor natuurlijke genezing waarbij gewerkt wordt met zachte aanrakingen. Dit betekent dat de energie op verschillende niveaus doorwerkt: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. Reiki heelt door deze aanraking.

 

Alles is energie

Alles is energie en met elkaar verbonden. Iemand die universele levensenergie doorgeeft heeft zijn of haar kanalen opengesteld en kan de universele, energie doorgeven.

Iedereen kan energie doorgeven. Denk maar eens aan een kindje dat valt en de moeder die haar hand op de zere plek legt. Automatisch stroomt de energie door haar heen. En het kindje voelt zich beter.

 

Oorsprong

De Japanner Mikao Usui is de grondlegger van wat hij 'Usui Reiki Ryoho' noemde. 'Ryoho' is Japans voor ’therapie’. Hij ontwikkelde dit systeem als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Mikao Usui gaf zijn onderwijs rond 1922 een oorspronkelijke vorm, na een lange zoektocht en periode van vasten en mediteren op de berg Kurama.

 

Behandeling

Een Reiki behandeling kan liggend op een tafel of zittend op een stoel. Reiki werkt ontspannend, verlichtend en helend. Tijdens de behandeling maak ik gebruik van verschillende handposities zodat Reiki kan worden doorgegeven. Wanneer aanraking direct op het lichaam niet gewenst is, kunnen de handen vlak boven het lichaam worden geplaatst ( het energieveld, de aura).

Een behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

 
 
 

Twinkle, like the Stars

Shine like the Moon

Give warmth like the Sun

Sway like the Trees

Flow like the Water

Travel like the Wind

And Glow with Passion like a Flame


Unknown.