Wat is QiGong

QiGong is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is de wijsheid van je eigen lichaam en geest. QiGong maakt je bewust waar jij meer mag ontspannen en loslaten. Je aandacht naar binnen richten. Ontdekken waar jouw grenzen liggen en daar naar luisteren. Het helpt je te verbinden met het innerlijke weten in jou en daarop te vertrouwen.

Door QiGong te beoefenen activeer je de natuurlijke stroom van energie die overal aanwezig is. Denk maar aan gedachten, emoties, bewustzijn, de lucht die we inademen, voeding dat we eten, de kracht die planeten, sterren op elkaar uitoefenen, het groeien en bloeien van planten, het stromen van rivieren, en alles wat ons lichaam en geest in beweging zet, dat is allemaal energie.

 

Waarom Qigong

QiGong is zelfhelend. Als je lichamelijke of emotionele klachten hebt zorgt QiGong ervoor dat de energie beter gaat stromen. Door rustige bewegingen en innerlijke activiteit wordt je ademhaling kalmer. Het lichaam ontspant dan vanzelf. Hierdoor ontstaat er harmonie en rust. QiGong leert je ook beter te luisteren naar je lichaam. Het maakt je bewust waar jouw grenzen liggen.

 

Voor wie

Leeftijd of lichamelijke conditie spelen geen rol bij het beoefenen van QiGong. De bewegingen worden staand uitgevoerd, maar het kan ook zittend. Ze kunnen worden aangepast aan jouw eigen behoeften, grenzen en mogelijkheden van het moment. Er is geen basiskennis is vereist.

 

Locatie park Clingendael

De lessen worden gegeven in het park. Via de hoofdingang aan de Wassenaarseweg, loop je richting het "Theehuis IJgenwijs". Dit wordt met wegwijzers aangegeven. We oefenen rechts op het grasveld bij de bomen. Er is een onbewaakte fietsenstalling bij de hoofdingang aan de Wassenaarseweg. HTM bus 20 rijdt naar Landgoed Clingendael.

 

QiGong buiten les (bij droog weer)

Zaterdagochtend; 09.30 tot 10.30 uur
06, 13, 20, 27 juli; 3, 10, 17, 24 augustus.

Voor iedere QiGong les is aanmelden noodzakelijk! Dit kan via SMS of Whatsapp op telefoon: 06 14121582.

Kosten zijn € 10,00 per les.