Blauwdruk maken

 

Een blauwdruk is een voetafdruk. Met het maken van een afdruk van de voeten, kan het voettype afgelezen worden. Een blauwdruk laat dus zien op welk deel van de voet de meeste druk wordt gezet bij het staan en het lopen. Ook de lengte, breedte en bal omvang van de voeten wordt geanalyseerd en kan verklaren waardoor er bepaalde klachten ontstaan.

 

Klachten verhelpen

Aan de hand van de blauwdruk kan er een persoonlijk advies worden gegeven en een behandeling worden aangeraden. Mochten de klachten in de loop van de tijd veranderen, dan is het nodig om nieuwe blauwdrukken te maken. Deze kunnen dan met elkaar vergeleken worden. Een kleine standsverandering kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld knie-, heup- en rugklachten. Blauwdrukken kunnen uitstekend helpen om een probleem, of een oorzaak, vast te stellen en een passende behandeling voor te stellen.

 

Hulp en advies

Hoe je loopt, je voeten afwikkelt en staat heeft invloed op je hele lichaam. Blauwdrukken kunnen daarom uitstekend helpen om een probleem of een oorzaak vast te stellen. Bij Voetzorg4all krijg je naast advies over de zorg van je voeten en over je schoenen ook een beweging- of houdingsadvies. Zo nodig kan ik je doorverwijzen naar een goede schoenwinkel of een podotherapeut.