Gronden

 

Letterlijk betekent gronden met twee voeten op de grond staan en wordt ook 'aarden of wortelen’ genoemd. Wanneer je gegrond bent kun je beter omgaan met invloeden van buitenaf. Het ondersteund bij hoog gevoeligheid.

Om je uit te leggen wat gronden is kun je de boom als voorbeeld zien. De wortels van een boom zorgen voor verbinding met de aarde. Hierdoor staat een boom stevig verankert in de grond. Het kan stormen, maar de boom blijft staan als hij goed geworteld is.

Je hebt je gronding nodig om energetisch te ontladen, en los te laten wat niet van jou is. Alles wat je opneemt aan indrukken moet je verwerken. Het gaat om informatie zoals geluid, wat je ziet, emoties van je zelf maar ook van mensen die je ontmoet.

 

Wat is het nut van gronden

  • Je goed aarden en afschermen is belangrijk, zeker als je gevoelig bent.
  • Je staat letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond.
  • Je voorziet jezelf van een afvoerkanaal, zodat het loslaten 'van energie' makkelijker gaat. Jouw energie zal beter gaan stromen.
  • Je bent meer in het moment en staat steviger in je schoenen.
  • Gronden maakt je bewuster van jezelf. Hierdoor wordt je minder beïnvloed door anderen omdat jij je grenzen stelt.
 

Workshop leren gronden

Tijdens de workshop leer je een aantal oefeningen om te leren gronden. Dit zijn praktische oefeningen. De workshops zijn individueel of in groepsverband in de natuur. Je kunt contact met mij opnemen voor meer informatie.