Aarden

 

Aarden is thuiskomen bij jezelf. Omarmen wat is. Letterlijk betekent aarden met twee voeten op de grond staan en wordt ook 'gronden of wortelen’ genoemd. Wanneer je geaard bent kun je beter omgaan met invloeden van buitenaf. Het ondersteund bij hoog gevoeligheid.

Om je uit te leggen wat aarden is kun je de boom als voorbeeld zien. De wortels van een boom zorgen voor verbinding met de aarde. Hierdoor staat een boom stevig verankert in de grond. Het kan stormen, maar de boom blijft staan als hij goed geworteld is.

Je hebt je aarding nodig om bij jezelf te blijven. Energetisch te ontladen, en los te laten wat niet van jou is. Alles wat je opneemt aan indrukken moet je verwerken. Het gaat om informatie zoals geluid, wat je ziet, emoties van je zelf maar ook van mensen die je ontmoet.

 

Wat is het nut van aarden

  • Je goed aarden en afschermen is belangrijk, zeker als je gevoelig bent.
  • Je staat letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond.
  • Je voorziet jezelf van een afvoerkanaal, zodat het loslaten 'van energie' makkelijker gaat. Jouw energie zal beter gaan stromen.
  • Je bent meer in het moment en staat steviger in je schoenen.
  • Aarden maakt je bewuster van jezelf. Hierdoor wordt je minder beïnvloed door anderen omdat jij je grenzen stelt.
 

Je kunt contact met mij opnemen als je hulp wilt om beter te Aarden. Ik kan je helpen door middel van Aardings- en visualisatie oefeningen.